Aangesloten bij

In de kijker - FEBE Awards

persbericht 04/12/2018
FESTIVALPARK WERCHTER WINT FEBE ELEMENTS AWARD

Het Festivalpark Werchter is afgelopen week met een FEBE Elements Award bekroond. De opvallende betontegel, door architectenbureau CLUSTER ontworpen, werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie voor zichtbare landschapselementen. Een mooie beloning voor opdrachtgever Werchter Park en architectenbureaus CLUSTER en ARCHITEAM.
 
Eind vorige week vond in Oostende de jaarlijkse uitreiking van de FEBE Elements Awards van de Federatie van deBetonindustrie plaats. Een onafhankelijke sectorjury nomineerde tot twee maal toe betonelementen van Festivalpark Werchter. De Precast in Landscape FEBE Elements Award nominatie werd verzilverd.
 
De opvallende betondal die architectenbureau CLUSTER ontwierp voor Werchter Park was één van de drie genomineerden voor de Precast In Landscape Award. Het landschapsontwerp van CLUSTER voor Festivalpark Werchter is een totaalconcept waarbij natuurlijke en betonelementen esthetisch verweven zijn. De nieuwe wegenissen in het Festivalpark werden aangelegd met een unieke betondal. De kubusvormige illusie op het dalontwerp van architect David Verhoestraete viel duidelijk in de smaak. Zijn doordachte aanpak maakte de betondal van Festivalpark Werchter laureaat in de categorie voor zichtbare landschapselementen. Verhoestraete nam de onderscheiding samen met zijn collega’s van technisch bureau ARCHITEAM en prefabrikant EURODAL met trots in ontvangst.
 
De op maat gemaakte kabelgoten die projectpartner EBEMA voor Werchter Park ontwierp, was genomineerd voor deOutstanding Precast Award. Daarbij lag de focus dit jaar op duurzame vernieuwingen in de betonsector. Om de nodige permanente en tijdelijke bekabeling in het Festivalpark op een veilige en handige manier te waarborgen, creëerde EBEMA een ondergrondse infrastructuur. De innovatieve kabelgoot onder de nieuwe wegenissen zorgde voor opvallend snelle werken, minimale impact op natuur en omgeving, maximaal hergebruik van resources en bedrijfszekerheid. Een betonnen element met meervoudige functie.
 
Meer informatie over de FEBE Elements Awards is beschikbaar via www.febeawards.be.