Aangesloten bij

In de kijker - Aanleg

PERSBERICHT 11/12/2017
AANLEG FESTIVALPARK BIJNA VOLTOOID

Wie onlangs voorbij het Festivalpark is gereden of gewandeld, heeft de grote bedrijvigheid ongetwijfeld opgemerkt. De transformatie van festivalweide tot landschapspark is bijna compleet. Werchter Park zet de eindspurt van de werkzaamheden in. Na de grond- en wegenwerken, worden nu de groene aanplantingen gerealiseerd.
 
Werchter Park bouwt sinds 2016 aan een toegankelijk, laagdynamisch landschapspark op de festivalterreinen in Werchter. Het gloednieuwe landschapspark zal doorheen het jaar opengesteld worden voor het grote publiek. Het projectplan bestaat uit een aaneenschakeling van verschillende bomendreven en natuurelementen. Een duurzame scène waar ontspanning en ontmoeting centraal staan.
 
Het tweede werkjaar wordt op dit moment in schoonheid afgesloten. Gedurende de laatste decemberweken verschijnen er meer dan driehonderd nieuwe bomen in het Festivalpark. Na uitgebreid onderzoek werd er gekozen voor boomsoorten Grauwe Abeel en Steeliep. De twee snelgroeiende, zeer stevige soorten, worden met de grootste zorg aangeplant. De Grauwe Abeel (Populus canescens) is een kruising van witte abeel en ratelpopulier. Hij is windvast en groeit snel. Zijn dichte kroon en grillig gevormde takken maken zijn uiterlijk uniek. Een ideale boomsoort voor de gewenste dreefstructuur en schaduw in de inkomzone. De Steeliep (Ulmus laevis) wordt in Nederland ook wel de fladderiep genoemd. De boom kan tot vijfendertig meter hoog worden en gedijt goed op natte ondergrond. Het is een typische park- en straatboom die het panorama van het landschapspark versterkt.
 
Naast de talrijke bomen verrijkt struikgroei het toekomstige landschapspark. De permanente omheining ter hoogte van de Haachtsesteenweg wordt omgeven door diverse planten en struiken. Het bosgoed dient als buffer en completeert het jonge panorama. De nieuwe gewassen genieten van de nodige groeikansen en ondersteuning. Het netwerk van wandel- en fietspaden wordt door de aanplantingen duidelijk zichtbaar. De verharde lussen rond de North West Walls street-art installatie en rondom het festivalterrein vormen een aangename wandelroute voor jong en oud. Het landschapspark wordt een plek waar buiten de festivalperiode volop van de natuur genoten kan worden.